Prijava

Tuesday, 01 March 2011 12:05

Pravilnik transferzale

Written by
Rate this item
(0 votes)

PRAVILNIK SLAVONSKE PLANINARSKE I SKIJAŠKE TRANSVERZALE

  1. Pravo na postizanje male i velike značke Slavonske planinarske transverzale, kao i značke Slavonske skijaške transverzale ima svaki član planinarske organizacije, koji je prešao transverzalu prema priloženoj skici.
  2. Dokaz o izvršenim usponima i pohodima na transverzali su žigovi planinarskih domova na Petrovom vrhu, Omanovcu, Brezovom Polju, Velikoj  i Jankovcu, Hotela III. operativne zone na Zvečevu i Hotela Šumetlica, kao i žigovi vrhova, te ostala vjerodostojna dokumentacija (izvještaj vođe puta s detaljnim opisom puta, imeničnim popisom učesnika i datumima o izvršenim pohodima, te druga dokazala).
  3. U svim navedenim planinarskim domovima nalaze se posebni žigovi transverzale, koje će opskrbnik doma osobno utisnuti u dnevnik nakon predočenja lične i planinarske legitimacije.
  4. Prepušta se vlastitom izboru, gdje će se početi i završiti prelaženje transverzale. Transverzala.se može prijeći i u više etapa, i to u neograničenom roku.
  5. U dnevnik se moraju obavezno upisati datumi izvršenih pohoda na transverzali, te ime i prezime ostalih učesnika, s kojima su izvršeni dotični pohodi .
  6. Transverzala je obilježena uobičajenim planinarskim markacijama, iznad kojih je označeno slovo »S«.

NAPOMENA: Planinarska transverzala može se prijeći za 6-7 dana, a dodatak transverzale (za veliku značku) za daljnjih 7-8 dana, dok je vrijeme potrebno za prijelaz skijaške transverzale ovisno od snježnih prilika.

...
otvorenje transverzale 27. srpnja 1957.g., osnivač  PD "Jankovac" Osijek

Read 5313 times Last modified on Thursday, 18 October 2012 15:53