Prijava

Thursday, 16 September 2021 14:22

Jubilarna 10. ekspedicija "Mali Pajdo"

Rate this item
(0 votes)

Ovim putem Vam javljam da smo povodom desete obljetnice smrti moga djeda Ivana Jakovine, poznatim pod nadimkom "Mali Pajdo" u petak 12.09.2021 ispenjali 2057 metara visok vrh Ostelfelderkopf koji se nalazi u bavarskim Alpama iznad Garmisch Partenkirchena.
Ivan "Mali Pajdo" Jakovina umro je prije deset godina 14.09.2011 godine u Požegi. Ova putopisno-planinarsku ekspediciju simboličnog naziva "Mali Pajdo" pokrenuta je prije deset godina u znak sjećanje na Ivana "Malog Pajdu" Jakovinu, kao i promicanje Požeštine i planinarenja. U posljednjih deset godina osvojeni su vrhovi poput: ...najvišeg vrha Dinare u Hrvatskoj,
...najvišeg vrha bivše Jugoslavije, Triglava u Sloveniji,
...najvišeg vrha sjeverne Afrike, Jebel Toubkala u Maroku,
...najvišeg vrha kontinentalne Španjolske, Mulhacena,
...najvišeg vrha Balkanskog poluotoka, Musale u Bugarskoj,
...najvišeg vrha Njemačke, Zugspitza... Ove godine dana 12.09.2021 sedmeročlana, do sada najveća grupa planinara, pajdašica i pajdaša Malome Pajdi u čast ispenjala je nešto preko 2000 metara visok vrh Ostelfelderkopf u bavarskim Alpama. U usponu su sudjelovali: Davorin Jakovina iz Požege (sin Ivana "Malog Pajde" Jakovine)
Ivan Jakovina iz Požege (unuk) s prijateljima planinarima... Ivan Sabljak iz Požege
Tena Posel iz Međimurja
Ana Pikija iz Novog Marofa
Aleksandar Kuzmanić iz Hvara
Petra Ivančica iz Zagreba Skupina se na uspon zaputila iz Garmisch Partenkirchen u ranim jutarnjim satima dana 12.09.2021 godine i popela na vrh istoga dana u 14 sati.
Ovim usponom i cjelokupnim planinarskim druženjem u stilu Ivana "Malog Pajde" Jakovine, veselo i opušteno obilježena je obljetnica smrti koja je 14.09.2021., i dogovorena družba za sljedeću godinu u isto vrijeme na nekim od planinskih vrhova. Ivan Jakovina

Read 412 times Last modified on Thursday, 16 September 2021 14:35