Prijava

Slavonski planinari

Slavonski planinari

Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:22

Jubilarna 10. ekspedicija "Mali Pajdo"

Ovim putem Vam javljam da smo povodom desete obljetnice smrti moga djeda Ivana Jakovine, poznatim pod nadimkom "Mali Pajdo" u petak 12.09.2021 ispenjali 2057 metara visok vrh Ostelfelderkopf koji se nalazi u bavarskim Alpama iznad Garmisch Partenkirchena.
Ivan "Mali Pajdo" Jakovina umro je prije deset godina 14.09.2011 godine u Požegi. Ova putopisno-planinarsku ekspediciju simboličnog naziva "Mali Pajdo" pokrenuta je prije deset godina u znak sjećanje na Ivana "Malog Pajdu" Jakovinu, kao i promicanje Požeštine i planinarenja. U posljednjih deset godina osvojeni su vrhovi poput: ...najvišeg vrha Dinare u Hrvatskoj,
...najvišeg vrha bivše Jugoslavije, Triglava u Sloveniji,
...najvišeg vrha sjeverne Afrike, Jebel Toubkala u Maroku,
...najvišeg vrha kontinentalne Španjolske, Mulhacena,
...najvišeg vrha Balkanskog poluotoka, Musale u Bugarskoj,
...najvišeg vrha Njemačke, Zugspitza... Ove godine dana 12.09.2021 sedmeročlana, do sada najveća grupa planinara, pajdašica i pajdaša Malome Pajdi u čast ispenjala je nešto preko 2000 metara visok vrh Ostelfelderkopf u bavarskim Alpama. U usponu su sudjelovali: Davorin Jakovina iz Požege (sin Ivana "Malog Pajde" Jakovine)
Ivan Jakovina iz Požege (unuk) s prijateljima planinarima... Ivan Sabljak iz Požege
Tena Posel iz Međimurja
Ana Pikija iz Novog Marofa
Aleksandar Kuzmanić iz Hvara
Petra Ivančica iz Zagreba Skupina se na uspon zaputila iz Garmisch Partenkirchen u ranim jutarnjim satima dana 12.09.2021 godine i popela na vrh istoga dana u 14 sati.
Ovim usponom i cjelokupnim planinarskim druženjem u stilu Ivana "Malog Pajde" Jakovine, veselo i opušteno obilježena je obljetnica smrti koja je 14.09.2021., i dogovorena družba za sljedeću godinu u isto vrijeme na nekim od planinskih vrhova. Ivan Jakovina

Petak, 10 Rujan 2021 12:25

Poziv na radnu akciju

Poštovani svi! Nastavno na zaključak o redovnom održavanju SPP-a, sa sastanka na koji su bili pozvani svi predstavnici slavonskih planinarskih društava Slavonije, održanog 28.06.21. u Slavonskom Brodu, pozivamo da se vaši predstavnici odazovu i sudjeluju 25.09.2021., na radnoj akciji čišćenja dijela SPP na Požeškoj gori.
Početak radne akcije i skupljanje je u planinarskoj kući Bajin kijer, u Zakorenju u 9h. HPD Sokolovac sve sudionike časti grahom, a piće je iz ruksaka. Akcije će se nastaviti i na drugim dijelovima gdje prolazi SPP, a domaćini će biti druga planinarska društva. Motorku i trimer osigurao je HPD Sokolovac, kao i gorivo za te alate ako neko može donijeti za sudjelovanje.
Poželjno je ponijeti sa sobom: mačete, noževe, škare, motike… Molimo društva da broj sudionika prijave na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Koordinator radne akcije Daniel Križanec 091/1777-907. Udruga planinarskih udruga Slavonije „Slavonski planinari“...
Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 15:15

PD "Petrov vrh" Daruvar

Planinarski dom na Petrovom vrhu

http://www.planinari-petrovvrh.hr/

 

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 15:13

PD "Petrov vrh" Daruvar

Planinarski dom na Petrovom vrhu

http://www.planinari-petrovvrh.hr/

 

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 10:48

PD Zanatlija Osijek

Petak, 16 Travanj 2021 09:49

PD Zanatlija Osijek

Utorak, 13 Travanj 2021 14:15

Nova web stranica HPS-a

U petak 26. ožujka puštena je u rad nova web stranica Hrvatskog planinarskog saveza. Stranica, kao i dosad, sadrži obilje podataka korisnih za planiranje izleta te raznovrsne popise i podatke o planinarskim udrugama, objektima, vrhovima, obilaznicama, putovima, akcijama, komisijama, časopisu Hrvatski planinar i raznim drugim temama, ali sadrži raznovrsne nove i dorađene funkcionalnosti te na sistematičniji način organizirane informacije. Cilj izrade bio je na kvalitetniji način povezati raznovrsne baze podataka u jedinstvenu web-platformu s automatiziranom sinkronizacijom podataka iz različitih baza podataka, a ujedno pojednostavniti objavljivanje vijesti.

Web HPS-a ima oko 900 pojedinačnih stranica, a pribrojimo li tome 1655 objavljenih vijesti i nekoliko stotina privitaka (dokumenata, izvješća, objava, pravilnika i sl.) te digitaliziranu zbirku časopisa Hrvatski planinar, dolazimo do podatka o otprilike 45.000 stranica različitih planinarskih sadržaja. Za iščitavanje tako obimne količine građe čitatelju koji bi želio sve to pročitati trebalo bi doslovno nekoliko mjeseci. Podatak o obimnosti građe na webu HPS-a svjedoči o tome da se HPS već godinama skrbi o tome da najširoj javnosti budu dostupne sve korisne i relevantne informacije i podaci. Rijetko koja organizacija na svojem webu nudi toliku količinu sadržaja kao HPS.

Statistika posjećenosti pokazuje da se najviše pretražuju podaci o najpopularnijim kontrolnim točkama HPO-a i planinarskim kućama. Veliku posjećenost imaju i vijesti na webu HPS-a, popisi planinarskih vodiča i obilaznika HPO-a i Interaktivna planinarska karta Hrvatske. Ti su sadržaji sada dodatno istaknuti poveznicama s naslovnice, koja sada nudi i pregled vijesti iz raznih djelatnosti na jednom mjestu.

https://www.hps.hr/vijesti/12803/nova-web-stranica-hps-a/
Stranica 1 od 62