Prijava

Tuesday, 02 February 2021 06:50

Belišćanski podravski pješački put - 30.01.2021.

Rate this item
(0 votes)

Ovo je prvi organizirani izlet HPD „Belišće“ u ovoj godini, a inicijator izleta je Franjo Šmit.
Okupljanje je bilo kod kapelice Sv. Ane. Došlo nas je petnaestero i lagano smo krenuli stazom do našeg odmorišta na 61 km rijeke Drave. Dio muške ekipe prihvatio se skupljanja drva i loženju vatre. Nas šest članica odlučile se na još malo hodanja i uputile se na vodocrpilište prema Gatu. Put smo nastavile lijevo uz šumu i oranice. Usput smo uživale u branju i jedenju slatkih i sočnih plodova šipka. Unijele smo si u organizam vitamina C, a sunce nas grijalo i davalo vitamin D. Kažu da su ti vitamini dobri za jačanje organizma i čuvaju nas od ove nenormalne korone. Skrećemo s puta na šumski put i lagano stižemo do našeg odmorišta.
Stigao je još jedan naš član, malo se družio s nama i odlazi dalje hodati. Privlači nas miris pečene slanine i mi uzimamo naše delicije za pečenje i pridružujemo se ekipi uz vatru. Nakon ručka nastavljamo druženje uz kavu i čaj. Bliži se vrijeme povratka, spremamo stvari i ostavljamo iza sebe čist i uredan prostor. Staza je kroz šumu uz baru Jugovaču, a na njoj su dva prekrasna labuda.
Krenule su i visibabe koje su nam uljepšale ovaj zimski, a ipak proljetni dan. Kod Sv. Ane mala pauza i pristiže nam jedna naša članica koju je ovo lijepo vrijeme izmamilo van.
Lijep pozdrav do nekog novog druženja.
Mila Andrić

Read 514 times Last modified on Tuesday, 13 April 2021 14:17