4. Retro Jankovac

HPD „BRŠLJAN - JANKOVAC“ OSIJEK Vas poziva na izlet 4. Retro Jankovac u nedjelju 14. srpnja 2019.

Programi na Jankovcu počinju u 10 sati.

U želji da se podsjetimo kako su Jankovac doživjeli prvi posjetitelji Jankovca, koji su imali hrabrosti i odlučnosti osnovati prvo planinarsko društvo u Osijeku i Slavoniji, već četvrtu godinu za redom organiziramo izlet „Retro Jankovac“.

Jankovac je lijep tijekom cijele godine, ali smo odbrali ovaj termin je je blizu povijesnim događajima koji su s Jankovcem povezani.

31. srpnja 1861. godine umro je Josip pl Janković od Bribira i Voćina

30. srpnja 1862. godine posmrtni ostaci pj Josipa preneseni su u trajno prebivalište - grobnicu na Jankovcu

Nije obvezno, ali vas pozivamo da (date svoj doprinos) prilikom boravka Jankovcu odjenete koristeći škrinje svojih baka i djedova i da toga dana postignemo na Jankovcu atmosfera koju su osjetili Dr. Vatroslav Schwarz, ravnatelj osječke zakladne bolnice i njegovi prijatelji, osnivači „Bršljana“.

Prema starim Jankovačkim receptima za zajednički ručak se priprema „RETRO JANK ROST“.

Jankovac 1930. godine

Na Jankovac možete doći posebnim prijevozom, BUS-om koji polazi u 7,00 h od Karake, a možete organizirati svoje prijevoze ili doći osobnim automobilima.

Na Jankovcu će pl Josip biti na čelu povjerenstva koje će izbrati naj:

• Najljepši ženski šeširić,
• Naj planinarski muški šešir,
• Najljepši suncobran
• Najljepši ukupni styling
• Najoriginalniji planinarski štap

Ostalo su iznenađenja.

U ime pl Josipa na 4. Retro Jankovac vas poziva Miro Mutter, predsjednik HPD“Bršljan - Jankovac“, a ujedno vas upoznaje da je vođa puta za 4. Retro Jankovac Željka Pavlic 099 217 52 48, i moli da uplatu za izlet i za sve informacije se obratite vođi puta.